Werkwijze

Kwaliteitscriteria

Voordat Tecpoint een nieuwe medewerker in dienst neemt en het veld instuurt, moet die voldoen aan een aantal strenge kwaliteitscriteria. De opdrachtgever krijgt daarmee de zekerheid van vakbekwame medewerkers die niet alleen de vereiste vaardigheden beheersen maar daarnaast ook goed gemotiveerd zijn en over voldoende veerkracht beschikken om elk project professioneel af te ronden. De indiensttreding bij Tecpoint vormt het vertrekpunt voor verdere opleiding en training. Bovendien is onze buitendienst consulent altijd beschikbaar voor ondersteuning van opdrachtgevers en begeleiding van de vakmensen. Dat werkt in de praktijk als garantie voor loyaliteit, waarvan ook de opdrachtgever de vruchten plukt.

Perfecte match

Tecpoint weet wat nodig is om de perfecte ‘match’ te vinden. Ongeacht de moeilijkheidsgraad van de opdracht of het vereiste niveau van de medewerkers. Het uitgebreide dienstenpakket voorziet voor elk probleem een oplossing op maat. Voor elke functieclassificatie heeft Tecpoint meerdere kandidaten. Dat geldt voor pijpfitters, constructeurs, en machinebankwerkers maar ook voor kaderpersoneel zoals tekenaars en projectleiders. Ook voor collegiaal in- en uilenen, werving & selectie, uitzenden en herplaatsing van personeel bij derden, biedt Tecpoint ondersteuning op maat. Het is zelfs mogelijk om medewerkers volgens eigen voorwaarden in dienst te nemen maar de administratieve verantwoording bij Tecpoint neer te leggen (pay-rolling). Ondertussen ziet de consulent toe op het strikt naleven van veiligheidsvoorschriften en beoordeelt alle vakkrachten frequent op inzet, mentaliteit en motivatie.

Gerichte opleiding

De kracht van Tecpoint is het bieden van continuïteit en flexibiliteit in personeelsplanning. Een belangrijk pluspunt daarin is dat de medewerkers van Tecpoint zelf bekend zijn met de branche, thuis zijn in de regio en de vaktaal spreken. Bovendien zorgt de professionele organisatie voor een gerichte terugkoppeling naar de installateur en een professionele begeleiding van alle mensen ‘in het veld’. Ook voor de keuring van gereedschappen heeft Tecpoint specialisten in huis. Bij detachering, herplaatsing van werknemers bij een andere werkgever en de begeleiding, ondersteuning en re-integratie van zieke werknemers, biedt Tecpoint toegevoegde waarde. Hetzelfde geldt voor werving & selectie en hulp bij vraagstukken omtrent personeel en planning.

Gediplomeerd en ervaren

Tecpoint ondersteunt het personeelsbeleid op korte en lange termijn. Dat geldt voor alle functies in de installatietechniek. Van leerling-monteurs tot en met hooggekwalificeerde leidinggevenden en projectmanagers. Want naast leerlingen en ervaren installatievakmensen, beschikt Tecpoint ook over een uitgebreide pool van vakmensen op kaderniveau. Dat begint bij calculators en werkvoorbereiders en eindigt bij doorgewinterde projectleiders. De medewerkers uit de pool beschikken over de benodigde kwalificaties, professioneel gereedschap en de vereiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Installateurs krijgen daarmee zekerheid over de kwaliteit van de uitvoering.

Breed verband

Een belangrijke meerwaarde is verder dat Tecpoint ook hulp biedt bij andere personeelsvragen en een eventuele VCA-certificering. Kortom, alles wat verband houdt met personeelsbeleid. Dat kan alleen door het brede verband waarin Tecpoint met succes bemiddelt. De organisatie is sterk genoeg om de meeste problemen op gebied van personeel en planning snel en maatgericht op te lossen.

copyright © 2010 Tecpoint B.V.   |   Alle rechten voorbehouden.   |  Powered by rickcure.nl